Com utilitzar l'autenticació de Google per accedir al correu .cat

Com utilitzar l'autenticació de Google per accedir al correu .cat

Si vols que el teu correu .cat sigui (encara!) més segur, pots configurar l’autenticació mitjançant l’aplicació de Google Authenticator. Aquesta aplicació, la qual s’ha d’instal·lar al mòbil, et mostrarà un nombre de sis xifres que hauràs de posar quan vulguis entrar a la bústia mitjançant el navegador web. El nombre de sis xifres va canviant a cada minut, de manera que és pràcticament impossible que algú hi accedeixi si no tenen el control també del dispositiu mòbil amb l’aplicació.

En aquest article, t’expliquem com configurar-ho pas a pas!

1. Al dispositiu mòbil, instal·lar l’aplicació d’autenticació de Google.
Primer cal instal·lar l'aplicació

2. Accedir al correu mitjançant el navegador web. Si no saps com t’ensenyem a fer-ho aquí: Com accedir al correu .cat mitjançant el web.

3. Un cop dins, cal anar a les preferències del correu.
Accedim a les preferències
4. A la part inferior, veurem que es troba l’opció d’Activa l’autenticació en dos passos mitjançant Google Authenticator.

La seleccionem.

5. Aleshores, al mòbil, obrim l’aplicació i premem al + i a continuació Escaneja un codi QR. Veuràs que al navegador, quan selecciones l’opció de l’autenticació automàticament apareix un codi QR. Caldrà escanejar-lo amb el mòbil.
És necessari escanejar el codi QR
IMPORTANT: Si no escaneges el codi QR, guardes els canvis i surts, no podràs accedir a la teva bústia .cat. Si et passa, ens hauràs d’enviar un correu a suport@elteu.cat per a que et reiniciem la configuració.

6. Un cop escanejat el codi, a l’aplicació simplement caldrà prémer a Afegeix el compte. I al navegador web desar els canvis, a la part superior dreta. I ja estaria!
A la part superior dreta caldrà guardar els canvis
7. Ara cada cop que iniciïs sessió amb el navegador, només caldrà que cerquis el número de Google Authenticator i afegir-lo per a poder iniciar sessió d’una manera més segura!
Hauràs d'indicar el codi de verificació per a poder accedir a la bústia