Com configurar la bústia de correu a Thunderbird

Les bústies de correu d'elteu.cat es poden configurar en diferents aplicacions de gestió de correu. Al següent video us ensenyem com fer-ho a Mozilla Thunderbird.

Si ho preferiu, a continuació també us explicarem pas a pas com configurar-lo correctament!

1. Per començar, obriu l'aplicació de Mozilla Thunderbird. En cas de que sigui el primer cop que hi accediu, apareixerà directament la pantalla per afegir una nova adreça de correu. Només cal que hi introduïu el nom amb el que voleu que s’enviïn els correus electrònics, la vostra adreça de correu i la contrasenya. Un cop fet heu de prémer a Continuar.

* Si heu realitzat aquest pas correctament, podeu passar al pas 3 directament. *
Afegim les credencials del correu

Per exemple, en aquest cas, hauríem d'omplir:

El vostre nom: Pep Martí
      Adreça electrònica: pepmarti@labotiga.cat
      Contrasenya: laMevaContrasenya123

2. En cas que ja tingueu configurat un compte de correu i vulgueu afegir-ne un altre, feu clic al menú del Mozilla Thunderbird a l’apartat superior a la dreta. Després, haureu d’anar a Nou i seguidament a Compte de correu existent....
Aleshores, haureu d’introduir el nom amb el que voleu que s’enviïn els correus electrònics, la vostra adreça de correu i la contrasenya. Un cop fet heu de prémer a Continuar.
Afegim les credencials del correu
Per exemple, en aquest cas, hauríem d'omplir:

El vostre nom: Pep Martí
      Adreça electrònica: pepmarti@labotiga.cat
      Contrasenya: laMevaContrasenya123

3. Seguidament, el programa processarà la informació durant uns instants i mostrarà la informació corresponent per al compte de correu de manera totalment automàtica. Aleshores podràs seleccionar quin protocol vols utilitzar. Si no en saps la diferència, no et preocupis! Nosaltres sempre recomanem IMAP, ja que ocupa menys espai d’emmagatzematge al teu dispositiu.
Per confirmar la configuració i començar a fer servir Mozilla Thunderbird, n'hi ha prou amb prémer el botó Fet.
Comprovem que les dades siguin correctes
Un cop fet, hauràs d’esperar a que es carreguin tots els correus, I ja podràs començar a utilitzar el correu .cat des del Thunderbird!

4. Si ho prefereixes, pots configurar l'adreça de correu manualment, això pot evitar alguns errors. Per exemple, si el Mozilla Thunderbird no detecta la configuració automàticament. Per a fer-ho, a l’hora d’afegir les credencials del correu .cat, en comptes de prémer a Fet, caldrà prémer a Configura manualment..
Podem configurar manualment el correu
5. Aleshores, caldrà posar les credencials que falten per a acabar de configurar el correu. Aquestes són:

Protocol: IMAP
      Servidor d’entrada: mx01.coremailservice.net
      Servidor de sortida: mx01.coremailservice.net
      Port d’entrada: 993
      Port de sortida: 465

SSL entrada: SSL/TLS
      SSL sortida: SSL/TLS
      En cas de no poder escollir SSL/TLS. Seleccionar només: SSL

Autenticació entrada: Contrasenya normal
      Autenticació sortida: Contrasenya normal

Nom d’usuari: El correu .cat. En aquest cas → pepmarti@labotiga.cat

Un cop afegides les configuracions manualment, cal prémer a: Fet. Aleshores, caldrà esperar a que es carreguin tots els correus. I ja es podrà fer ús de la bústia des del Thunderbird!
Afegides les configuracions. Prémer a: Fet